Giresun 1 Şubesi

İşyeri Temsilcileri Eğitimi

Sendikamız bugün bir ilke daha imza attı.

Tüm Türkiye 'de başlatılan çalışmanın devamı olarak Giresun genelindeki 150 ye yakın işyeri temsilcisine Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin  Uygulama otelinde  İşyeri Temsilcisi Eğitim semineri verildi.

Seminerimiz Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın YAYLA 'nın konuşmasıyla başladı. Sayın YAYLA ; sendika içi eğitimin çok önemli olduğunu, sendika işyeri temsilcilerinin sendikanın uç beyleri olduğunu, onların bilgi, beceri  ve deneyimleriyle sendikanın güç kazandığını söyledi.

 Güncel meselelere de değinen YAYLA , ülkenin çok önemli günlerden geçtiğini, 15 Temmuz ihanet girişiminin etkisinin halen devam ettiğini, o gün başaramayanların bugün farklı yollardan yine ülkeyi kaosa sürüklemek istediklerini söyledi. Hiç bir üyemize yapılacak haksızlığı kabul etmediklerini sonuna kadar savunacaklarını , fakat ülkeye ihanet içine girmiş olan kim olursa olsun cezasını da çekmesi gerektiğini söyledi.

Ardından sendika tarihi ve sendika kültürü hakkında Şube başkanımız sayın Mustafa ÖZ  iki saate yakın sunum yaptı. Dünyada ve ülkemizde sendikacılığın gelişimini anlatan başkanımız Eğitim Bir Sen'in 1992 de 14 Şubatta kurulduğunu temel ilkelerinin üye olsun olmasın tüm çalışanlarının hakkını savunmak olduğunu söyledi.

Sendika kültürünü anlatan başkanımız Mustafa ÖZ sendikanın her kurumdaki temsilcisi olan temsilcilerin aslında Eğitim Bir Sen'i ve Genel başkanı temsil ettiklerini bunun için bilgi ve birikim olarak beslendikleri kaynakların önemli olduğunu söyledi.

Öğle arasından sonra diğer sunumu yapan Tahsin BAYRAM hocamız sendikal kazanımlar hakkında bilgi verdi. 2015 yılında yapılan toplu sözleşmeyi anlatan BAYRAM, bu sözleşmenin şimdiye kadara yapılan en iyi sözleşme olduğunu bunu alanlarda anlatmamız gerektiğini söyledi. Yetkili oldukları dönemde hiçbir kazanımı olmayanların bu kazanımları küçümsemeye çalıştıklarını onlara en iyi dersi işyerleri temsilcilerinin vermesi gerektiğini söyledi.

Son sunumu Giresun Eğitim Bir Sen Başkan Yardımcısı Muharrem DEMİR algı yönetimi konusunda yaptı. Sosyal Medyanın öneminden bahseden DEMİR, bunu en çok Gezi olaylarında gördüklerini , yapılan yalan haberlerle toplumun nasıl sokağa çekildiğini anlattı. Gazete manşetlerinin toplumu nasıl yönlendirdiğini 28 Şubat sürecinde gördüklerini söyleyen DEMİR, yazılı ve sözlü basına sahip olmaları ve oraları yönetmemiz gerektiğini, darbelere destek veren basın veya STK ların bunu sözde insan hakları ve demokrası adına yaptıklarını ama asıl niyetin farklı olduğunu anlattı

Oldukça coşkulu bir ortamda yapılan seminer toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.