Giresun 1 Şubesi

Öncüleri unutmadık

                                                        ÖNCÜLERİ UNUTMADIK

              14 Şubat 1992 tarihinde, “Çağı kurtarmanın bir eylemidir /Çağ dışı görünen ilgimiz bizim” diyerek ve gelenekten beslenerek geleceği aydınlatmak üzere yola çıkan Mehmet Akif İnan ve 14 arkadaşı tarafından kurulan Eğitim-Bir-Sen, hak, adalet, barış, emek ve özgürlük mücadelesinde 25 yılı geride bıraktı.

               Çeyrek asırlık mücadeleyi Giresun’da başlatan yaşatan ve geleceğe taşıyanları 'Vefa hatırlamak değil unutmamaktır' ilkesiyle bir araya getirdik. Geçmiş dönemde il yönetimlerinde bulunmuş, ilçe temsilcikleri yapmış yaklaşık yetmiş kişiyle 14 Şubat akşamında Giresun Uygulama Otelinde bir araya geldik.

              Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programımızda Şube başkanımız Sayın Mustafa ÖZ kısa bir konuşma yaptı. Giresun’da ilk çalışmaların 1993 yıllarında başladığını ama tam kurumsallaşarak yönetimi oluşturmanın 1997 yılında nasip olduğunu söyleyen ÖZ; o zaman ki yönetimde bulunanları burada ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi.

          ÖZ konuşmasının devamında "Türkiye’nin her demokratik kazanımında mutlaka Eğitim-Bir-Sen’in teri, payı ve imzası vardır. Eğitim-Bir-Sen, uluslararası kirli, karanlık odakların içerideki işbirlikçileri ile tezgâhladıkları ihanetlere karşı haklı olmanın verdiği güç ve cesaretle durmuş; 28 Şubat, 27 Nisan, 17-25 Aralık, 15 Temmuz gibi, millete karşı yapılan her türlü gayrimeşru ve hain girişimde, ‘hâkimiyet milletindir’ diyerek meydanlara çıkmış, haksızlıkların karşısında, mağdur ve mazlumların yanında yer almış; ırkına, diline, dinine, rengine bakmadan dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan mezalime gereken tepkiyi göstermiştir.

                 İnsan hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi, 28 Şubat gibi antidemokratik dönemlerde gerçekleştirilen hak ihlallerinin ortadan kaldırılarak hakları gasp edilen kamu görevlilerinin haklarının iadesi noktasında Eğitim-Bir-Sen büyük çaba göstermiştir. Dayatmalar ve hak ihlalleri Eğitim-Bir-Sen’in teklifleri, girişimleri ve mücadelesiyle sona erdirilmiş; 8 yıllık kesintisiz eğitim yerini 4+4+4 eğitim sistemine bırakmış, katsayı adaletsizliği ve başörtüsü yasağı başta olmak üzere, birçok haksız uygulama tarih olmuştur. Bunların yanı sıra seçmeli Kur’an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı, Temel Dinî Bilgiler derslerinin okutulması ve yeni müfredat çalışmaları, Eğitim-Bir-Sen’in kararlı mücadelesi sonucu mümkün oldu. Bunda emeği çalışması olan ve bu zamanlarda dimdik ayakta duran bu teşkilata ayrıca teşekkür ediyorum. “dedi.

       Öz konuşmasının sonunda "Vefa’ya önem veren Eğitim-Bir-Sen olarak, 25. yaşımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşarken, başta kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İNAN, kurucu üyelerimizden Şükrü GÖKDEMİR ve Genel Yönetim Kurulu üyelerimizden Erol BATTAL başta olmak üzere, ahirete irtihal eden öncülerimizi rahmetle anıyor; bayrağı Mehmet Akif İNAN’ dan devralarak bizlere ulaştıran Genel Başkanlarımız Niyazi YAVUZ, Ahmet GÜNDĞDU ve Ali YALÇIN ‘a uzun ve hayırlı ömürler diliyorum.

         Sendikamızın Giresun teşkilatında görev yapmış kurucu başkanımıza ve devamında bayrağı devralan şube başkanlarımıza, geçmişten günümüze bütün ilçe temsilcilerimize, işyeri temsilcilerimize ve üyelerimize; bu davaya emek, ömür ve gönül veren herkese şükranlarımızı sunuyorum. Bugün davetimizi kırmayarak buraya gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum “dedi.

          Programın devamında herkes kendini tanıtarak sendikada ne zaman, nerede ve hangi kademede görev aldığını ve sendikal çalışmalarda başlarından geçen hatıralarını anlattı.

           Yaklaşık üç saat devam eden programımız toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.