Giresun 1 Şubesi

EĞİTİM ÇALIŞANLARININ SORUNLARINI VE ÇÖZÜM YOLLARIYLA İLGİLİ ÇALIŞTAY DÜZENLEDİK

GİRESUN ŞUBESİ OLARAK EĞİTİM ÇALIŞANLARININ SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİK

              Eğitim Bir Sen Giresun Şubesi olarak 2017 Ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşmelere hazırlık amaçlı Eğitim-Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri çalıştayı düzenledik.

            Çalıştayın açılışında konuşan Şube başkanımız Mustafa ÖZ; farklı görev ve unvanlardan yetmiş kişinin bir araya gelerek yaptığı bu çalışmanın bu hafta itibariyle Türkiye’nin bütün illerinde yapıldığını tüm illerden çıkacak raporların Ağustos 2017 de yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerinde hükümete sunulacağını ve çözüm üretilmeye çalışılacağını söyledi.

            Mustafa ÖZ sözlerinin devamında kurulduğu günden beri her zaman çalışanların yanında olan bir sendika olarak bu çalıştayı yapmaktan gurur duyduklarını,  bugün burada yapılacak olan çalışmadan çıkacak sonucun sorunların çözümünde başlangıç olmasını beklediklerini belirtti.

            Çalıştayda; Öğretmenler Komisyonu, Milli Eğitim Yöneticiler Komisyonu, Milli Eğitim Genel İdari Hizmetler Sınıfı, Teknik Hizmetler Sınıfı, Yardımcı Hizmetler Sınıfı Çalışanları Komisyonu, Üniversite Akademik ve İdari Personel Komisyonları ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Çalışanları Komisyonu olmak üzere altı farklı komisyon 26 Şubat 2017 de Giresun Uygulama Otelinde toplanarak sorunlar ve beraberinde çözüm önerileri değerlendirdik. Komisyonlardan çıkan raporlar Mart ayında yapılacak olan Türkiye çalıştayında görüşülerek Eğitim Bir Sen ‘in görüşleri olacak ve Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetle masadaki gündem maddeler olacak . Milli Eğitimde, Üniversitede ve Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğünde farklı unvan ve görevlerde çalışan yetmiş kişinin katıldığı çalıştay sonuç raporlarının hazırlanmasıyla tamamlandı.