Giresun 1 Şubesi

İşyeri temsilcileri toplantısı

          Giresun Merkezdeki okul ve kurumların işyeri temsilcileriyle işyerlerindeki sorunları görüşmek üzere toplantı yaptık. 

             Giresun Merkezde bulunan elliden fazla kurum ve okul temsilcileriyle sorunları görüşmek Ağustos ayındaki toplu görüşme ve 16 Nisandaki referandum süreci ile ilgili istişarelerde bulunmak üzere bir araya geldik.

              Toplantıda bir konuşma yapan şube başkanımız Mustafa ÖZ; İşyeri temsilcilerinin sendikanın faaliyetlerini ve sendikanın savunduğu değerleri anlatmada çok önemli olduğunu, bundan dolayı işyeri temsilcileriyle sık sık bir araya gelmek istediklerini söyledi. İşyerlerindeki panonun ve sendikanın işyeri temsilcisinin sendikal bilgiyi aktarma anlamında temel unsurlar olduğunu, temsilcilerin mutlaka sendikanın genel merkez ve il sitesini günlük ziyaret etmesi gerektiğini söyledi. İşyerlerinde sendikamızın savunduğu değerlere ters algıların oluşmasına izin verilmemesi gerektiği bunun da ancak doğru bilgiyi doğru yerden alarak mümkün olacağını söyledi.

              Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme için Genel Merkezin talimatıyla bir çalışma yapıldığını, Milli Eğitim, Üniversite ve KYK da her kademedeki çalışanlardan oluşan komisyonlar kurulduğunu bu komisyonların oluşturdukları raporların Genel Merkeze gönderildiğini Genel Merkezinde illerden gelen bu çalışmaları raporlaştırarak Ağustos ayına yönelik çalışma yapacağını söyledi.

          Her zaman demokrasi ve insan haklarını savunduklarını söyleyen ÖZ; referandumda da aynı tavırlarının devam edeceğini,15 Temmuzun bekçisi olduklarını 16 Nisanda da bunun gereğini yapacaklarını söyledi.Memur Sen ile beraber programlar yapacaklarını bunun için temsilcilerin çevrelerini teşkilatlandırarak bu çalışmalara katılımı sağlamalarının önemli olduğunu söyledi.

       Söz alan işyeri temsilcileri ise işyerlerinde var olan sorunları aktardılar ve bunların çözüm yolları beraber paylaşıldı.