Giresun 1 Şubesi

İL DİVANIMIZI YAPTIK

SİZ GÜNDEM BELİRLEYİCİ OLMAZSANIZ BAŞKA GÜNDEMLERİN TAKİPÇİSİ OLURSUNUZ

                Giresun Eğitim Bir Sen olarak sendikamızın genel başkan yardımcılarından Ramazan ÇAKIRCI’ nın katılımıyla il divanımızı yaptık. Divana sendikamızın asil ve yedek yönetimi, disiplin ve denetleme kurulu üyeleri ile ilçe yönetimleri katıldı.

                Toplantının açılışını yapan İl başkanımız Sayın Mustafa ÖZ; İl divanlarının sendikamızın omurgasını oluşturduğunu, bu sayede meseleleri yerinden tespit ettiklerini ve çözümünde o oranda kolay olduğunu söyledi.

                Genel başkan yardımcımız Sayın Ramazan ÇAKIRCI ise “ Divan toplantıları aile içi toplantılardır. Giresun’da yetkili sendikayız, kamu çalışanlarına yönelik hem içe yönelik hem de dışa yönelik çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

                Ramazan ÇAKIRCI konuşmasına şöyle devam etti: “ Son on beş yılda ülkemize yönelik içten ve dıştan defalarca operasyon yapıldı. Bu sıkıntıların aşılmasında sendikamızın büyük desteği oldu. E-Muhtırada, 17-25 Aralıkta 15 Temmuzda her zaman milletin yanında yer aldık yine de almaya devam edecek.     Biz bu coğrafyada iri ve diri durabilirsek İslam coğrafyasında da güçlü durabiliriz. Küresel güçler planlı ve sistemli çalışırken biz de emek özgürlük ve sivil toplum alanında meydanı onlara bırakmamalıyız. Kültürel kodlarımızı korumak için adeta dalgakıran rolü üstleniyoruz. Menzile ulaşmak için bir ve beraber olmamız gerekmektedir.

                Bizim eğitimimiz John Dewey ‘in raporlarıyla oluşturuldu ve ve eğitimimize bu raporlar yön verdi. Eğitim Bir Sen olarak bu konularda büyük çalışmalar yaptık. Anadolu değerlerini esas alan bir müfredat oluşturduk. Bunun kabul edilmesi için mücadele ediyoruz.

Bakanlık ve YÖK ‘ün yaptığı yanlışları önlerine koyduk. Biz bir yıl önce bunları uyarmış bunlarla ilgili çalışmalar hazırlayıp raporlaştırmıştık. Şu an açıklanan üniversiteye geçiş sistemi de büyük sıkıntılarla dolu. Sosyal maliyetler düşünülmeden yapılmamasının faturası çok ağır oluyor.

Sağımızdaki ve solumuzdaki sendikaların bir tane toplu görüşme ya da sözleşme kazanımı yokken bizim başarılarımızı itibarsızlaştırmalarına müsaade etmemeliyiz. Manipülasyon yapmalarına ortalığı bulandırmalarına da asla müsaade etmeyeceğiz. Diğer sendikaların hırçınlıkları, saldırmaları, kıskançlıkları şimdiye kadar hiçbir şey başaramamalarından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle toplu sözleşmeyi iyi bir şekilde bilmemiz ve anlatmamız gerekmektedir. Unutmayın siz gündemi belirlemezseniz başkalarının gündeminin peşinden gidersiniz. “ dedi.

Toplantı soru cevaplarla ve en sonunda çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.