Giresun 1 Şubesi

Ek Derslerin Geciktirilmesi İle İlgili Basın Açıklaması Yaptık

GİRESUN DEFTERDARLIĞI BAKANLIĞI MI TAKMIYOR YOKSA ÖĞRETMENLERE KASTI MI VAR?

Eğitimciler Bayrama Buruk Girdi.

          Türkiye genelinde eğitimcilerin çoğunluğunun üye olduğu ve hak aramada öncü ve yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen; Hazine ve Maliye Bakanlığı’na başvurarak Mayıs ayında hak edilen ve Haziran ayında ödenmesi gereken ek dersleri yaklaşan Ramazan bayramı da dikkate alınarak bayram öncesi 31 Mayıs tarihinde ödenmesi için başvuruda bulundu. Bununla yaklaşık bir milyon öğretmenin bayramı aileleriyle ve sevdikleriyle daha rahat, huzurlu ve mutlu geçirmesi hedeflenmişti.

          Hazine ve Maliye Bakanlığı da bu teklife olumlu bakarak illere ödeme yapılması için genelge gönderdi. Genelgede özetle “Ödemelerin yapılması için sistemin 27.05.2019 tarihinde açılacağını mayıs ayına ait ek derslerin tıpkı aralık ayında yapıldığı gibi yapılması ve 31 Mayısta ek derslerin ivedilikle ödenmesi gerektiği” vurgulandı. Yazı illerde defterdarlıklara ilçeler de ise mal müdürlüklerine gönderildi.

          Ancak Giresun merkez defterdarlığı ve bazı ilçelerin mal müdürlükleri genelgenin gereğini vaktinde yerine getirmemiş, görevlerini ihmal etmiş ve genelgeyi savsaklayarak görmezden gelmiştir. Bu konudaki tüm girişimlerimize rağmen zamanında ek ders ödemelerini yapmamış ve sorumluluklarını yerine getirmemiştir

          Sözde, KBS sisteminde güncelleme yapıldığı ve bundan dolayı hata verdiği gerekçesiyle ödeme yapılamadığı ileri sürülse de, bazı illerde/ilçelerde ödemenin yapılmış olması, devlet içindeki keyfi tutumu da bir şekilde ortaya çıkarmıştır. İlgili bakanlığın genelgesi olmasına rağmen ödeme yapılmaması, en hafif ifadeyle, devlet ciddiyeti boyutuyla açıklanması mümkün olmayan vahim bir durumdur.

        31 Mayısta verilmeyen ek derslerimizin 10-11 gün sonra verilecek olmasının bayramı buruk geçiren öğretmenler için çok da bir anlamı kalmamıştır.

       Giresun defterdarlığı ve ilçelerdeki mal müdürlüklerinden emekle ve mücadeleyle elde ettiğimiz kazanımları heba edecek, kadük bırakacak davranışlardan kaçınmalarını bekliyor ve istiyoruz.

       Giresun Merkez ve bazı ilçelerde Öğretmenlerimizi bayramı buruk geçirmeye sebep olan bürokratlar hakkında işlem yapılması için yetkilileri göreve davet ediyor, bunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

       Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

 

Muhammet Sarı

Eğitim-Bir-Sen

Giresun Şube Başkanı