Giresun 1 Şubesi

EĞİTİMCİ HEDEFSE GELECEĞİMİZ KARANLIKTIR

Eğitim Bir Sen Giresun Şube başkanı Mustafa Öz ve Yönetim Kurulu üyeleri olarak Dereli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve saldırıya uğrayan Yıldız İlkokulu Müdürü Hayrettin AYDIN’ a geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak  basın açıklaması yaptık. 

EĞİTİMCİ HEDEFSE GELECEĞİMİZ KARANLIKTIR

İlme, eğitime / öğretime ve öğretmene ihtiramı esas alan bir medeniyetin bakiyesi olan Türkiye’de, geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilere yönelik saldırılar, tedbir alınmadığı için, artarak devam etmektedir. Yürüttükleri mesleğin manevi karşılığı olan saygının çok görüldüğü; sözlü taciz, fiili saldırı, darp, silahla yaralama gibi olayların sıradanlaştığı bir dönemi yaşıyoruz maalesef.

Yıllardır olduğu gibi, bu yıl da eğitim çalışanları, şiddet olaylarına maruz kaldığı bir ortamda eğitim öğretime başlamıştır. Son olarak 27 Eylül 2017 Çarşamba günü Dereli ilçemizin Yıldız İlkokulu Müdürü Hayrettin AYDIN sabah saatlerinde taşımalı eğitim kapsamında olan bir öğrenci velisi tarafından fiili saldırıya maruz kalmıştır.

Bugün gelinen noktada, öğretmene saygı sorunu, en temel meselelerimizden biri haline gelmiştir. Geleceğimiz olan çocuklara bilgi, beceri ve değer kazandıran öğretmenlere reva görülen muamele düşündürücü olduğu kadar vahimdir de.

Toplumsal sorun haline gelen şiddet hadiselerine ortak tavır geliştirmek ve çözüm bulmak, sorunun üstesinden gelinmesi için sorumluluk almak elzemdir. Şu gerçeğin altını bir defa daha çiziyoruz: Eğitimcileri şiddetin hedefinde olan bir toplumun geleceği karanlıktır. Ciddi bir sorun olan şiddete çözüm bulunması için, başta hükûmet ve Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere, herkesi elini taşın altına koymaya davet ediyoruz.

            Eğitim-Bir-Sen olarak, üyemiz Dereli Yıldız İlkokulu Müdürü Hayrettin AYDIN’a ve saldırıya uğrayan bütün eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şiddete başvuranları kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz.