Giresun 1 Şubesi

İl Divanımızı Genel Başkan Yardımcımız Hasan Yalçın Yaylanın Katılımları İle Gerçekleştirdik

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla Karadeniz Bölgesi Programı kapsamında Giresun İl Divanına katılarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
 
Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yayla: "Asgari ücretliye yapılan yüzde 50'nin üzerinde zammı son derece gerekli ve yerinde görüyoruz. Bir taraftan bu iyileştirmenin suni piyasa koşullarında yok edilmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasını diğer taraftan aynı oranda iyileştirmenin başta memurlar olmak üzere sabit gelirli tüm kesimlere yaygınlaştırılmasını bekliyoruz. 2022 Kasım ayı itibariyle 11 aylık enflasyon %62,35, yıllık enflasyon ise %84,39 olarak gerçekleşirken, devletin alacaklarına yönelik yeniden değerleme oranı da %122,93 olarak belirlenmiştir. TÜİK’in gerçekleşen ve hissedilen enflasyon verisi arasındaki farklılık, enflasyona karşı mutlak bir koruma gerçekleştirmenin gerekçesi olmalıdır. Enflasyonun ürettiği kayıplar telafi edilmeli, ilave iyileştirme kararları ivedilikle alınmalıdır.
Değişken ekonomik koşullarda sabit gelirliyi korumanın en sağlıklı yolu Eşel Mobil Sistemi ile gelirlerin enflasyon karşısında korunması olacaktır. Daha önce de başarı ile uygulanan bu sistemin tekrar hayata geçirilmesinin Memur Sen olarak her fırsatta masaya getirdiğimiz sağlıklı bir çözüm yolu olduğunu düşünüyoruz.
Bununla birlikte zamlar ve iyileştirmeler ne oranda olursa olsun katlanarak artan gelir vergisi yüzdeleri memur maaşının üzerinde bir giyotin gibi durmaktadır. Çoğu zaman ikinci altı aylık zammı hiç cebine koymadan vergi olarak devlete iade etmek zorunda olan memurlarımızın gelir vergilerinin %15 oranında sabitlenmesi bu noktada beklediğimiz önemli bir adım olacaktır.
Gündemdeki bir diğer beklenti de uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ünvanlarından ve bu ünvanlara bağlı kazanımlardan şube müdürlerinin ve ilçe milli eğitim müdürlerinin de yararlandıırılması durumudur. İdarenin bu anlamda sahadaki beklentiyi karşılamak noktasında irade ortaya koymasını arzuluyoruz.
Ayrıca 6. Toplu sözleşmede mutabık kalınan Üniversite İdari Personeline Yer Değişikliği Hakkı esnetilmeden, süreye yayılmadan, zaman kaybedilmeden, hayata geçirilmeli diyor kararımıza ilişkin mücadelemizin devam ettiğinin bilinmesini istiyoruz.
Son yasal düzenleme ile getirilen sendikalılara toplu sözleşme ikramiyesi ödenmesinde %2 üye sayısı barajı uygulamasını asla tasvip etmiyoruz. Daha önceki dönemlerde Memur Sen’in de maruz bırakıldığı uygulamanın özgür sivil topluma sekte vuracağı kanaatindeyiz. Bu bağlamda milli birlik ve bütünlüğümüze kastı olmadıkça üye sayısı ne olursa olsun tüm sivil toplum örgütlerinin eşit ve adil bir zeminde faaliyetlerini yürütebilmelerini destekliyoruz.
Eğitim Bir Sen Giresun İl Divanımızın tüm camiamıza hayırlar getirmesini diliyor Başkanımız Sayın Muhammet Sarı ve teşkilatına teşekkür ediyoruz.” İfadelerinde bulundu.
 
Eğitim Bir Sen Giresun Şube Başkanı Sayın Muhammet Sarı da konuşmasında: “Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hasan Yalçın Yayla’ya bizleri yalnız bırakmadığı için ve her zaman hissettiğimiz güçlü desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitim çalışanlarına ait tüm hak kazanımlarının altında imzası olan Eğitim Bir Sen burada zikredilen ve çözüm bekleyen sorunların da kazanına dönüştürülmesine öncü olacaktır. Ben teşkilatımıza ve birlikteliğimizin yapıcı gücüne gönülden inanıyorum. “ ifadelerine yer verdi.