Giresun 1 Şubesi

İl divan toplantımızı yaptık

              2018 yılının son divan toplantısını ve seçimlerden sonraki ilk divan toplantımızı genel başkan vekilimiz sayın Latif SELVİ 'nin katılımıyla gerçekleştirdik.

             Merkez ilçedeki okul temsilcilerimiz, ilçe ve üniversite temsilcilikleri ve yönetimleri ile disiplin ve denetim üyelerinin katıldığı divanımızı Yeşil Giresun Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin salonunda yaptık..

            Açılışta konuşan Şube başkanımız sayın Muhammet SARI demokrası şöleni içerisinde gerçekleştirdikleri seçimlerden daha da güçlenerek çıktıklarını aynı ekibin görev değişiklikleri yaparak devam ettiğini bunun için emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyledi.Sendika mücedelelerini özlük ve özgürlük seviyesinde devam ettirdiklerini söyleyen SARI birçok sorunu çözdüklerini, birçok kazanım elde ettiklerini ama bunların yeterli olmadığını daha çok çalışmalarının bilincinde olduklarını belirtti.

           2023 Vizyonunun öğretmenleri özne yapmasını önemsediklerini bununda takipçisi olacaklarını belirten SARI bunun gerçekleşmesi için çalışanların özlük hakları konusunda çok ilerleme sağlanması gerektiğini belirtti.

         Muhammet SARI' Gitmediğimiz kurum, elinin sıkmadıkları çalışan kalmayacağını belirterek bunun için ilçe te okul temsilciliklerinden her zaman destek beklediklerini belirtti.

         Daha konra kürsüye çıkan  Genel Başkan Vekilimiz Sayın Latif SELVİ gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sendikacılığın tarihinden kısaca bahseden SELVİ " Gelinen noktada Eğitim Bir Sen ve Memur Sen olarak bizler insan onuru, geleceği için sendikacılık yapıyoruz." dedi.

        Günümüz sorunları ile konuşan SELVİ konuşmasında "kendimize gelince imtiyaz başkalarına gelince adalet istemeyeceğiz. Herkes için adalet isteyeceğiz.Günümüz dünyasında sorun nimetin azlığı değil paylaşımı sorunudur. Bir tarafta sefalet , diğer tarafta da şatafat olmaz. dedi.

       Bizler sendika olarak ülkenin geleceğine katkı sunmak için burada ve biraradayız diyen SELVİ, özlük ve mali hakların kazanımı için sonuna kadar mücadele etmeliyiz, hepimizin katkı verdiği bir mücadele yürütmeliyiz, dedi.

        Daha sonra üyelerin ve işyeri temsilcilerinin sorularıyla ve karşılıklı sohbetle toplantı sona erdi.